Ο Σεργκέι και το Δέντρο

Λίγες στιγμές αργότερα, κι ενώ ακόμα προσπαθούσε εκείνη να συνέλθει από την έκπληξη, ο πατέρας του γύρισε προς το μέρος του Μπέλλεκ και τον κοίταξε σκεφτικός, λέγοντάς του μετά από λίγο:
«Μήπως όμως πριν εγκαταλείψουμε το σπιτικό μας, γιε μου, θα ήθελες να κάνεις κι εσύ μια προσπάθεια να του αλλάξεις γνώμη; Ξέρω ότι παίζετε μαζί και είστε καλοί φίλοι – ίσως εσένα τελικά να σ’ ακούσει!»
«Εμένα ζε με ακούει ο Σεργκέι. Ζεν είμαστε φίλοι εμείς! Εγώ τώλα παίζω μόνο με τα άλλα παιζιά, όχι με το Σεργκέι!»
«Μα γιατί;!» ρώτησαν έκπληκτοι οι γονείς του.
«Γιατί ο Σεργκέι είναι σκίουρος και λέει βλακείες!»

Πολύ δυνατός ήταν ο βοριάς που φύσηξε εκείνο το βράδυ στο χωριό και πήρε μαζί του την αόρατη ομίχλη που είχε σκεπάσει σπίτια και καρδιές. Ξεκίνησε από το σπίτι του μικρού Μπέλλεκ, αλλά γρήγορα σάρωσε όλα τα σπίτια του χωριού. Κι από στόμα σε στόμα ένα πρωί, λίγες μέρες αργότερα, έφτασε και στ’ αυτιά του Σεργκέι ότι τελικά, όσο εκείνος μάζευε βελανίδια για την οικογένειά του, η Συνέλευση αποφάσισε κανείς να μην αγγίξει το Δέντρο για ξυλεία ούτε εκείνον ούτε κανέναν άλλο χειμώνα. Αποφάσισαν επίσης πως ο μικρούλης σκίουρος θα μπορούσε να παρευρίσκεται όποτε επιθυμούσε στις συνελεύσεις τους, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου. Και, τέλος, αποφάσισαν για όσο διάστημα θα χρησιμοποιούσαν τις πολύτιμες υπηρεσίες των μικρών τρωκτικών, να τα πληρώνουν με τροφή και ό,τι άλλο χρειάζονταν, ώστε να ζουν άνετα ανάμεσά τους, όπως άλλωστε έκαναν ήδη και με όλα τα οικόσιτα ζώα τους.

Όσο για το Δέντρο, λένε ότι από την επόμενη χρονιά συνέχισε όπως και πριν να τρέφει το χωριό με τους καρπούς του, εκείνη τη χρονιά όμως δεν τους χάρισε ούτε έναν. Ο Μπέλλεκ βέβαια, αν τον ρωτήσετε σήμερα, θα σας πει ότι δεν πέρασε καμία χρονιά χωρίς το Δέντρο να καρποφορήσει· απλώς εκείνη τη χρονιά αυτό που έλειψε από το χωριό ήταν η σύνεση.

Συντάκτης: Evvie

𝐂𝐨𝐚𝐜𝐡 | 𝐌𝐮𝐥𝐭𝐢𝐞𝐱𝐩𝐫𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧𝐢𝐬𝐭 | 𝐈𝐍𝐓𝐉 •♫•♬• 🎹 📝 📸 •♫•♬•

One thought on “Ο Σεργκέι και το Δέντρο”

  1. Παράθεμα: Άμμος – Στο Ράφι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: